Wat vind ik belangrijk bij het ontwerpen van een huis? Allereerst hou ik van  huizen met een slim uitgedachte indeling, met flexibiliteit voor verschillende levensfases, en veel licht en uitzicht op de goede plekken.


Duurzaam bouwen (miv januari 2020 BENG regelgeving)  is voor mij geen keuze maar een uitgangspunt, met als doel "nul op de meter". fIk heb een voorkeur voor een constructie in houtskeletbouw. Niet alleen vanwege de milieukundige voordelen, aar ook omdat het een eenvoudige manier van bouwen is, die een comfortabel binnenklimaat creëert en niet onbelangrijk: goede kwaliteit/prijs verhouding heeft.


Op het moment zit ik in een overgangsfase, maar mijn ambitie is om in 2025 voornamelijk met biobased materialen te werken. Dit betekent: naast het bouwen in hout, bijvoorbeeld gebruik te maken van bijvoorbeeld houtvezelplaten als isolatiemateriaal.


Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen specifieke eisen, wensen en dromen wat betreft wonen. In het ontwerpproces staan deze wensen centraal en werken we samen aan een geheel "eigen" huis. Een huis kan namelijk nog zo mooi zijn, dat maakt het niet automatisch jouw thuis.


Over mij:: In 2005 ben ik van start gegaan met "De Ontwerpkeet" en sindsdien heb ik me bezig gehouden met het ontwerpen van woningen en interieurs. Daarnaast werk ik twee dagen per week aan de hogeschool Arhem (HAN) als docent architectuur.


In de zomer ben ik veel te vinden in mijn moestuin, waar ik eigenlijk altijd achter de feiten aanloop. En tot slot heb ik sinds mijn studie de twijfelachtige hobby om veel zelf te klussen en te verbouwen met als gevolg dat ik maar al te goed weet hoe belangrijk het is dat je een fijne architect hebt die samen met de aannemer je helpt tijdens de spannende, maar ook drukke periode van bouwen.